Doi deţinuţi, de la penitenciarele Rahova şi Galaţi, au fost confirmaţi cu COVID-19, fiind trataţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Primul dintre ei a intrat în contact cu un alt deţinut infectat cu SARS-COV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă informăm că două persoane private de libertate custodiate de Penitenciarele Galaţi şi Bucureşti-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestora li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava", a transmis, joi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Deţinutul de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova este contact al unui alt deţinut, a cărui infectare a fost anunţată în 26 septembrie. În cazul deţinutului de la Penitenciarul Galaţi, potenţiala sursă de infectare o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, angajat al uneia dintre unităţile şcolare publice colaboratoare.

"Administraţiile ambelor locuri de deţinere au procedat la informarea Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi au implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Concomitent cu derularea anchetelor epidemiologice, conducerile unităţilor penitenciare asigură aplicarea conduitei preventive şi a demersurilor de natură a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2", a arătat ANP.

În 26 septembrie, ANP anunţa că un deţinut încarcerat , în 22 septembrie, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior sosirii în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.