Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au fost prinşi în flagrant când luau mită 2.400 de lei de la administratorul unei firme pentru a nu aplica o amendă de 24.000 de lei unui şofer angajat a cărui autoutilitară avea cauciucuri uzate şi o lampă de semnalizare lipsă. Cei doi au fost reţinuţi, urmând ca joi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au fost prinşi în flagrant, ieri, 22 iulie a.c., şi reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 23 iulie, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, anunţă DGA.

Lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, în baza ordonanţei de delegare şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcţionari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârşirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Surse apropiate anchetei au declarat că cei doi funcţionari făceau controale pe raza centurii de nord a municipiului Bucuresti, iar flagrantul s-a petrecut pe Şoseaua Chitilei, la intrarea in Bucureşti, chiar lângă maşina acestora. La momentul intervenţiei, cei doi au încercat sa scape de bani aruncându-i pe geamul maşinii.

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul societăţii comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a D.G.A. - 0800.806.806, acesta semnalând faptul că, angajaţii I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunţul a fost înregistrat la Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor.

În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unităţii de parchet cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.