DNA a solicitat Administraţiei Domeniului Public Sector 1 documente referitoare la contractele de salubrizare încheiate atât cu firma Romprest, cât şi cu o altă firmă, odată cu începerea disputei cu Romprest pe tema achitării facturilor pentru serviciile prestate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentului prezentat de stiripesurse.ro, DNA a solicitat Administraţiei Domeniului Public Sector 1  să prezinte şi să predea, în copie conform cu originalul, contractul încheiat cu Blue Planet Services SRL, firmă cu care ADP a încheiat un contract în 22 decembrie, în plin scandal legat de salubrizarea în sector, pentru ridicarea gunoiului de pe domeniul public. Procurorii DNA au cerut şi actele adiţionale, facturile fiscale, documentele justificative pentru serviciile prestate, ordinele de plată şi extrasele de cont care ayesyă achitarea sumelor de bani pentur serviciile prestate.

De asemenea, DNA a mai cerut dosarul de atribuire a contractului, precum şi contractul de prestări servicii încheiat în mai 2020 cu firma Romprest, firmă a cărei dispută cu Primăria Sectorului 1 legată de plata facturilor şi soldată cu sistarea temporară a activităţii de salubrizare în sector a determinat încheierea contractului cu Blue Planet Services SRL.

De altfel, potrivit contractului între muncipalitate şi Blue Planet Services SRL prezentat de PSNews, firma se obliga să efectueze activitate de colectare, transport, depozitare deşeuri abandonate pe domeniul public - spaţiul verde administrat de ADP Sector 1, activitatea urmând să fie realizată la comanda achizitorului, ”ca o măsură temporară de extremă urgenţă, cauzată de întreruperea intempestivă a serviciului de salubritate pe raza Sectorului 1 al municipiului Bucureşti”.

Termenul pentru predarea acestor documente este 12 martie, la sediul DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.