Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, acuză conducerea Consiliului Judeţean Iaşi că a tăiat finanţarea pentru bursele copiilor din cadrul Centrului de Excelenţă pentru Fotbal. În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marius Dangă invocă un raport al Curţii de Conturi Iaşi, care arată unele probleme de natură juridică privind alocarea fondurilor necesare pentru funcţionarea centrului de excelenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Maricel Popa a declarat, luni, într-un comunicat de presă, că în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi funcţionează un centru de excelenţă pentru fotbal, în care activează copii din mediul rural, dar că nu mai există finanţare pentru funcţionarea acestui centru.

Popa a adăugat că proiectul a fost început în perioada cât el a condus Consiliul Judeţean, însă a fost oprit de administraţia liberală.

"Iniţiativa Centrului de Excelenţă a reprezentant pentru fotbalul ieşean cel mai bun proiect la nivel de copii şi juniori din ultimii 20 de ani. Din păcate, după numai un an, a fost oprit de administraţia penelistă. Cu toate acestea, copiii de la Centrul de Excelenţă continuă să facă performanţă şi sunt mândru de ei”, a afirmat Maricel Popa, care a invocat un loc patru obţinut de echipa ieşeană la o competiţie desfăşurată recent la Braşov.

Şeful PSD Iaşi i-a acuzat pe preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, dar şi pe vicepreşedintele instituţiei Marius Dangă, ambii membri PNL, că au sistat finanţarea proiectului şi că i-au lăsat pe părinţii tinerilor fotbalişti să se descurce singuri.

"A mai trecut o lună de când cei doi penelişti promiteau public că vor finanţa, din nou, proiectul, dar faptic nu s-a întâmplat nimic. Trag un nou semnal de alarmă. Costel Alexe şi Marius Dangă, aveţi copii. V-ar plăcea să treacă şi ei prin ceea ce trec copiii de la Centrul de Excelenţă? Nu pot să cred că nu aveţi timp şi pentru ei. Ştiţi foarte bine că aceşti copii au fost selectaţi din judeţ, din mediul rural şi au plecat de acasă, de lângă părinţi, pentru a veni la Iaşi să înveţe carte şi să facă performanţă în fotbal, având câteva costuri asigurate. Chiar nu vă doare inima ştiind că le-aţi tăiat finanţarea?Să vă fie ruşine că aţi închis un proiect de succes”, a afirmat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Liderul social-democrat ieşean a precizat că speră ca măcar în al doisprezecelea ceas conducerea CJ să rezolve problema burselor pentru copiii centrului de excelenţă pentru fotbal.

Totodată, Maricel Popa a amintit că proiectul Centrului de Excelenţă pentru fotbal a fost demarat de fosta conducere a Consiliului Judeţean în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, copiii fiind selectaţi din mediul rural şi urbanul mic din judeţul Iaşi. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Iaşi, prin acordarea a 20 de burse de merit, în valoare totală, anuală, de aproximativ 84.000 de euro.

În replică, vicepreşedintele CJ Iaşi Marius Dangă a scris pe Facebook că Maricel Popa a acţionat pompieristic când era la şefia CJ şi "a vrut să-şi pună la rever" această realizare, dar că proiectul a avut mari probleme încă de la început.

Dangă a invocat un raport al Curţii de Conturi Iaşi care arată, între altele, că fosta conducere a CJ nu a justificat cadrul legal care să perrnită finanţarea integrală a activităţilor din cadrul proiectului "Burse pentru elevii din mediul rural din judeţul laşi care au înclinaţie deosebită pentru fotbal".

"În ultima perioadă au existat mai multe întâlniri cu auditorii Curţii de Conturi, conducerea Liceului cu Program Sportiv Iaşi, Inspectoratul Şcolar Iaşi şi primarul Mihai Chirica pentru a găsi o cale legală să sprijnim niste copii talentaţi care nu au nicio vină că o minte încurcată ţine să-i bage în mijlocul unui război politic", a declarat vicepreşedintele CJ Iaşi Marius Dangă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.