Un dispozitiv de colectare a PET-urilor a fost montat pe râul Argeş, în aval de barajul Budeasa, anunţă Administraţia Naţională Apele Române, precizând că este al cincilea astfel de dispozitiv utilizat pe un râu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Al cincilea dispozitiv de colectare a PET-urilor a fost montat în aceste zile pe râul Argeş, în aval de barajul Budeasa. Încă de la primele ore ale dimineţii, echipele noastre de la Apele Române Argeş-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeş s-au mobilizat şi au ancorat dispozitivul principal al sistemului de captare a plutitorilor de tip „log boom”, construit din palplanşe”, precizează instituţia.
Cu ajutorul acestuia, PET-urile vor fi prinse, colectate şi transportate spre reciclator, iar râul va fi eliberat de presiunea deşeurilor.
 
 
De la începutul anului, au fost amplasate alte patru dispozitive: două de tip „little trap”, pe Dâmboviţa şi Ialomiţa (în această primăvară); pe Jiu şi Mureş, de tip „log boom” (săptămâna trecută).
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.