Disidentul Radu Filipescu a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din Grupul pentru Dialog Social, motivând că nu a reuşit să fie mai convingător în cadrul dezbaterilor. ”Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, dar totuşi a avut un rol în funcţia de tânăr procuror care nu poate fi neglijat”, susţine Filipescu, care anunţă că a fost susţinător al ideii de a nu se mai acorda premiul procurorului general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi pare rău, dar doresc să mă separ puţin de Grupul pentru Dialog Social al cărui membru sunt de aproape 30 de ani. Îmi pare rău că nu am putut să fiu mai convingător în susţinerea mea în cadrul dezbaterilordin GDS. Am considerat şi susţinut că domnul Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, dar, totuşi, a avut un rol în funcţia de tânăr procuror care nu poate fi neglijat. Nu a fost un rol de decizie după părerea mea, în acele situaţii pentru deţinuţii politici deciziile fiind luate la Bucureşti”, a scris, miercuri, pe Facebook, disidentul Radu Filipescu.

Acesta a explicat şi că a susţinut ideea de a nu se se mai acorda premiul procurorului general.

”Am susţinut poziţia nu foarte simplă de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS către procurorul general Augustin Lazăr. Ca urmare, mă autosuspend din GDS. Cred că este importantă existenţa unei organizaţii de tipul GDS şi poate în viitor voi solicită să revin”, a mai scris Filipescu.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anunţat că nu va mai organiza ceremonia de acordare a premiului pentru Augustin Lazăr, urmare a deciziei procurorului general de a transmite acest premiu lui Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România.

GDS precizează că premiul va fi trimis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care acesta i-a indicat.

Procurorul general, Augustin Lazăr, consideră că faptul că îi este acordat premiul GDS pe anul 2018 este o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi în consolidarea statului de drept. El a precizat marţi că a decis să transmită premiul "celor care - cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile - au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa".

"Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România", a anunţat procurorul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.