Disidentul Dorin Tudoran a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, marţi, 30 iunie a.c., decretul de decorare a domnului Dorin Tudoran, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru determinarea cu care s-a opus regimului comunist, apărând libertatea, valorile democratice, drepturile şi libertăţile fundamentale, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Dorin Tudoran este un poet, publicist şi disident politic român, care s-a născut pe 30 iunie 1945 la Timişoara.

Dorin Tudoran, care a vrut să emigreze împreună cu familia, în 1984, a fost ameninţat de către autorităţile române cu un proces penal.

În 25 aprilie 1985 a declarat greva foamei şi a încercat să obţină o audienţă la Consulatul SUA din Bucureşti, fiind transportat la sediul Secţiei 1 Miliţie Bucureşti împreună cu fiica sa de 8 ani. A fost reţinut şi anchetat timp de 12 ore.

În 6 iunie 1985 a încetat greva foamei, iar în 24 iulie 1985 a plecat din România, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.