Directorul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, care luni şi-a dat demisia din funcţie, a revenit asupra deciziei. Adrian Danielescu a transmis un comunicat de presă în care a menţionat că l-a deranjat foarte mult faptul că nu a fost chemat atunci când în spital a venit ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. "Ascultând argumentele celor care cu adevărat au muncit în acest spital şi care depun toate eforturile şi în prezent, mai ales în această perioadă grea, să-şi facă datoria, mi-am dat seama că nu este un moment bun ca instituţia să rămână fără conducere", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Danielescu a anunţat, într-un comunicat de presă remis marţi, că a revenit asupra demisiei şi a decis să rămână director al spitalului din Râmnicu Sărat, care este unitate suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

”Vizita ministrului Sănătăţii şi ceea ce a urmat după m-au făcut să iau decizia de a-mi depune cererea de demisie. Nu este normal ca într-o perioadă grea ca aceasta pe care o străbatem, perioada în care alături de personalul medical, şi nu numai, am încercat să obţinem maximul de rezultate posibil, cu un minim de resurse, managerul spitalului să nu fie chemat ca să poată să expună problemele cu care se confruntă unitatea, şi implicit angajaţii şi pacienţii, la vizita ministrului de resort. Neimplicarea mea la discuţii am considerat-o ca fiind o lipsă de apreciere asupra activităţii proprii de manager. Acest lucru m-a făcut să-mi depun demisia”, a susţinut Danilescu.

Danielescu a afirmat că personalul medical a avut aceeaşi poziţie, de a-l susţine, considerând că la vizita ministrului trebuia să participe şi managerul.

”La întâlnirea avută cu medicii şefi de secţie am realizat că întreg colectivul consideră că managerul trebuia să fie prezent la discuţii ca să-şi susţină unitatea managerială. Ascultând argumentele celor care cu adevărat au muncit în acest spital şi care depun toate eforturile şi în prezent, mai ales în această perioadă grea, să-şi facă datoria, mi-am dat seama că nu este un moment bun ca instituţia să rămână fără conducere. Acum, consider că trebuie să trecem împreună peste aceste greutăţi, atât eu ca manager, cât şi cadrele medicale, pentru a acorda tot sprijinul pacienţilor. Drept pentru care m-am decis să revin asupra deciziei de demisie”, a arătat acesta.

Duminică, la Spitalul din Râmnicu Sărat a venit ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a discutat cu primarul oraşului, Sorin Cârjan, şi cu directorul medical, Felicia Vasile.

Spitalul este unitate support pentru tratarea bolnavilor de coronavirus şi are, marţi, 143 de pacienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.