Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Tiberiu Firinel Ungureanu, în vârstă de 51 de ani, a anunţat marţi, într-o videoconferinţă cu conducerile penitenciare, că se pensionează. De asemenea, a anunţat că se va retrage şi toată echipa de conducere care i-a fost fidelă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La această oră este videoconferinţa dintre conducerea ANP şi conducerile unităţilor penitenciare. Directorul general al ANP, spre final, şi-a anunţat subordonaţii că a luat decizia de a se retrage prin pensionare şi nu o face singur, ci cu toată echipa de conducere care i-a fost fidelă”, potrivit unei postări de pe site-ul  Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare.

Conform aceleiaşi surse, anunţul referitor la pensionare a fost făcut după trasmiterea mai multor măsuri dispuse de ministrul Justiţiei, referitoare la sporurile pentru cei care lucrează de sărbătorile legale. De asemenea, au fost discutate implementarea măsurilor referitoare la condiţiile de detenţie, gradul de ocupare din penitenciare şi desfăşurarea concursurilor din cadrul ANP.

”De departe cel mai important subiect a fost retragerea directorului general, prin pensionare, comisar şef de poliţie penitenciară Tiberiu Ungureanu şi a echipei de oameni care i-au fost fideli”, se arartă în text.

Tiberiu Ungureanu are 51 de ani şi se află la conducerea ANP din decembrie 2019, anterior el fiind  timp de 3 ani director la Penitenciarul Mărgineni. Din octombrie 2015, timp de un an, a fost Director Direcţia Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului  din ANP.

Reprezentanţi ai ANP au precizat pentru News.ro că persoanele din echipa de conducere care se retrag odată cu plecarea lui Ungureanu erau împuternicite pe post şi revin la funcţiile deţinute anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.