Directorul general al Companiei de Apă Târgovişte - Dâmboviţa, Adrian Dumitru, a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu după ce ar fi permis unei firme să se branşeze ilegal la reţeaua de electricitate a staţiei de epurare Pucioasa, creând astfel un prejudiciu de aproape 80.000 de lei. El mai este acuzat că a concediat abuziv un angajat care sesizase autorităţile în legătură cu acea faptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Dumitru, la data faptelor şi în prezent director general al S.C. Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa S.A, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, din care una cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, şi a unei persoane fizice, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că, în cursul lunii noiembrie 2017, Adrian Dumitru, director general al S.C. Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa S.A, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară, ar fi dispus branşarea ilegală a societăţii omului de afaceri inculpat în dosar la reţeaua de electricitate a Staţiei de Epurare Pucioasa aflată în subordonarea instituţiei pe care o conducea, fără a fi încheiate documentele legale prin care să se reglementeze furnizarea, facturarea, plata, precum şi condiţiile de consum a energiei electrice.

Potrivit DNA, prin acest demers, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului S.C. Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa S.A., în sumă de 79.517 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumată şi neachitată, concomitent cu obţinerea unui folos material necuvenit, în acelaşi cuantum, de către societatea omului de afaceri.

De asemenea, în 1 martie 2021, Adrian Dumitru ar fi dispus în mod abuziv încetarea contractului individual de muncă al unui angajat din subordine care, în cursul anului 2019, a făcut mai multe sesizări atât conducerii S.C. Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa S.A. cât şi organelor de urmărire penală în legătură cu situaţia menţionată.

S.C. Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa S.A. şi angajatul ale cărui drepturi au fost prejudiciate au precizat că se constituie parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

De asemenea, s-a procedat la introducerea în calitate de parte responsabilă civilmente a S.C. Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa S.A.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.