Medicul Georgeta Hanganu, manager al Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploieşti, consideră că sunt ”nedrepte” afirmaţiile persoanelor care susţin că românii nu sunt empatici şi de aceea nu donează sânge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Peste tot se spune că, în România, un număr mic de donatori donează, un procent mic din populaţie donează şi că unii poate comentează, în mod nedrept, că românii nu sunt atât de empatici. Eu aş spune, dimpotrivă, românii sunt extraordinar de empatici. Poate sunt mai puţin informaţi. (...) Cu durere spun că noi, după Revoluţie, nu am reuşit să facem suficientă promovare donării de sânge. Cred că ar trebui să facem o publicitate mai agresivă legată de toate aspectele vieţii şi ale sănătăţii. Suntem zilnic bombardaţi cu zeci de mesaje de promovare a unor produse, idei... Poate ar trebui să fim bombardaţi şi cu mesaje de promovare a unui stil de viaţă sănătos”, a afirmat medicul Georgeta Hanganu, joi seară, într-o emisiune la Medika Tv
 
Hanganu, care lucrează de peste trei decenii în sistemul sanitar, a explicat că fiecare om care este sănătos ar trebui să doneze sânge, spunând că este foarte important să existe ”un bazin puternic de donatori de sânge pentru prezent, dar şi pentru viitor”.
 
Medicul a constatat că multe companii ”încep să aibă preocupări pentru a întoarce ceva comunităţii” şi numeroase firme se implică şi în donarea de sânge, pe lângă alte acţiuni care se adresează binelui comunităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.