Secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat vineri, la Constanţa, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules şi a dispus demiterea lui Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Totodată, secretarul de stat a dispus măsuri ferme ca asemenea situaţii să nu se mai repete”, a informat Ministerul Transporturilor.

Incendiul pe nava Hercules din Portul Constanţa a izbucnit joi, în jurul prânzului, când flăcările au cuprins sala motoarelor, şi a fost stins după mai bine de patru ore, în urma unei intervenţii dificile a pompierilor.

Contactat telefonic de News.ro, directorul ARSVOM, Daniel Manole, a declarat joi că, la prima vedere, pagubele produse de incendiu nu ar fi aşa mari, fiind afectate câteva tablouri electrice şi nişte cabluri, dar că urmează să fie realizată o evaluare completă. El a mai spus că remorcherul ”Hercules” era în reparaţii de un şi jumătate, iar acestea erau aproape finalizate şi că luna viitoare erau programate probele de cheu. Daniel Manole a menţionat că remorcherul era asigurat.

Remorcherul ”Hercules” a fost construit în anul 1988, la Şantierul Naval Brăila, are o lungime de 68,5 metri, o lăţime de 16,5 metri şi un pescaj de 6,5 metri.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.