Directorul Aeroportului din Iaşi Romeo Vatră a semnat miercuri contractul de finanţare europeană pentru proiectul de extindere a Aeroportului, în valoare de 72 milioane de euro, el precizând că Iaşiul va avea al doilea aeroport ca mărime din ţară, după Otopeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2023, urmând să fie construit un terminal nou, de trei ori mai mare decât actualul, dar să fie mărită şi parcarea din faţa aerogării.

Contractul de finanţare europeană, în valoare de 72 milioane de euro, a fost semnat de către directorul aerogării Romeo Vatră, în prezenţa şefului Consiliului Judeţean Romeo Vatră şi a liderilor grupurilor politice reprezentate în consiliu.

"În 16 luni vom avea practic un aeroport nou. Investiţia este una majoră, iar Iaşiul va avea cel mai mare terminal din ţară, după Otopeni. Noul terminal va avea trei niveluri şi o suprafaţă de 31.000 de metri pătraţi", a afirmat directorul aerogării ieşene, Romeo Vatră.

El a precizat că presiunea apărută în ultimele luni este imensă şi că traficul de pasageri din aprilie se apropie de recordul înregistrat în august 2018.

"Am avut 120.000 de pasageri în martie, iar în aprilie traficul s-a ridicat la 140.000, foarte aproape de recordul istoric din august 2018. Deja trebuie să luăm decizia ca unele chartere să nu mai vină la Iaşi la orele de vârf, pentru că nu mai putem procesa. Nu mai avem posibilităţi tehnice cu actuala infrastructură", a declarat directorul Aetoportului din Iaşi, Romeo Vatră.

La rândul său, şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe a afirmat că este un angajament ferm al CJ că aeroportul va fi modernizat, el precizând că noua aerogară va deservi întreaga regiune a Moldovei, dar şi Republica Moldova şi zona Cernăuţi din Ucraina.

Contractul cu câştigătorul licitaţiei pentru construirea unui nou terminal de pasageri şi a parcării extinse va fi semnat în următoarele zile. Licitaţia a fost adjudecată de compania STRABAG, în asociere cu alte 13 firme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.