Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, miercuri, asupra unei tentative de fraudă, care implică conectarea la Instagram. Utilizatorilor li se cere să reseteze parola prin sms-uri, e-mail-uri sau mesaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atenţie la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei”, a transmis, miercuri, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. 

Specialiştii recomandă utilizatorilor să nu furnizeze altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel se poate pierde accesul la cont.  

”Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opţiunea 'forgot my password' din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul. Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteţi autentificat în aplicaţia de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola”, au mai transmis specialiştii.  

Aceştia recomandă, de asemenea să nu se acceseze link-uri din surse necunoscute.  

”Activaţi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea şanselor de a avea contul compromis. Menţineţi o soluţie de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situaţii în care neatenţia ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului”, au mai transmis specialiştii.  

 

În cazul în care aţi căzut în capcană şi aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.