Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol, infirmă informaţiile conform cărora tulpina Delta a SARS-CoV-2 „infectează cu predilecţie şi mai virulent copiii”. Ea susţine că trebuie aplicată „strategia de cocon”, conform căreia adulţii din jurul copiilor se vaccinează şi îi protejează, astfel, pe cei mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu este o realitate că această tulpină infectează cu predilecţie şi mai virulent copiii. Datele care tocmai ce v-au fost prezentate nu sugerează încă, în acest moment, acest lucru. Copiii pe care îi avem infectaţi au forme de îmbolnăvire uşoară şi medie. Doi: copiii care sunt în prezent infectaţi, în mod clar au venit infectaţi în şcoală, din simplul motiv că încă nu a trecut o perioadă de incubaţie. Trei: ca să ne protejăm copiii, trebuie ca noi, părinţii, să avem grijă să-i protejăm, vaccinându-ne noi pe noi şi atunci se face, în mod normal, acea strategie de cocon în care toţi membrii familiei sunt vaccinaţi, în jurul copilului. Dacă toată lumea ar gândi în acest fel, aceşti copii ar putea să meargă la şcoală, cu riscuri foarte mici să se îmbolnăvească, cu riscul foarte mic să se închidă şcoala”, a afirmat Adriana Pistol sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă. 
Ea a apreciat deschiderea şcolilor drept „mai mult decât oportună”
„Şcoala trebuie să meargă fizic. Povestea cu distanţarea între elevi este o poveste. Ea poate să fie distanţă în bancă, în clasă, după care, când pleacă acasă... despre ce vorbim?”, a mai afirmat Adriana Pistol.  
Acesta a afirmat, ca epidemiolog, că „nu există motive medicale care să impună nevaccinarea”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.