Situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control, iar apa furnizată a fost şi este potabilă, afirmă directorul general adjunct al Apa Nova Bucureşti Epsică Chiru, care prezintă detalii privind comunicarea cu Direcţia de Sănătate Publică după ce bucureştenii au reclamat mirosul puternic de clor din apa de la robinet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avand in vedere ca directorul general Apa Nova Bucureşti se afla plecat în afara ţării, în calitatea mea de directorul general adjunct, am fost contact de catre reprezentantii DSPMB pentru a discuta despre sesizările realizate de cetăţeni in spaţiul social media legat de calitatea apei potabile. In cadrul discuţiei, nu ni s-a solicitat realizarea unei comunicări către media. Între timp, ca urmare a sesizărilor primite in call –center, echipele operaţionale au efectuat prelevări de probe de apă potabilă (atunci când a fost solicitat acest lucru de consumatori precum şi în punctele fixe prestabilite cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti) în vederea analizei în laborator. La 30.01, ora 17:30, am notificat Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) privind situaţia existentă, măsurile întreprinse şi a oferit asigurări privind calitatea apei potabile", precizează Chiru.

El spune că Apa Nova a fost contactată de către reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti  la ora 18:06, pentru a comunica faptul că DSPMB a prelevat probe de apă potabilă din reţeaua de distribuţie şi au constatat depăşiri ale concentraţiei de clor total, fără a transmite rapoarte de încercare oficiale care să susţină afirmaţiile.

"Mai precis, s-a primit de la DSPMB doar un tabel în format de imagine", afirmă reprezentantul Apa Nova.

La ora 18:52, 30.01.2019, tot prin WhatsApp, DSPMB a solicitat ANB să emită un comunicat de presă prin care să se informeze populaţia cu următoarele „apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală“

"Având in vedere ca existau diferenţe clare intre analizele ANB si DSPMB, fiind in totala contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi, ANB şi-a manifestat telefonic (ora 19:30) disponibilitatea către DSPMB de a efectua o campanie comună de prelevări şi analize în cursul nopţii, fiind refuzată de reprezentanţii DSPMB pe motiv că nu au personal şi echipamente disponibile în cursul nopţii. Doresc sa menţionez ca reprezentanţii DSPMB au solicitat prin fax, la ora 21:06, ca ANB să transmită un mesaj similar „apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală“. Poziţia ANB a fost şi este următoarea: „Întrucât în perioada de referinţă nu s-au înregistrat depăşiri ale indicatorilor fizico-chimici pentru probele de apă prelevat din punctele fixe stabilitate cu instituţia dumneavoastră pentru monitorizarea calităţii apei potabile ale reţelei municipale de distribuţie apreciem că emiterea comunicatului de presă propus ar fi în contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi“", relatează Epsică Chiru.

"Având în vedere cele menţionate mai sus apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă. Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie", afirmă el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.