Directorul general ASSMB, Vasile Apostol, a anunţat, joi, că 12 dintre cele 19 spitale aflate în subordine tratează şi pacienţi cu coronavirus, dar nu sunt închise pentru pacienţii cu alte afecţiuni. Internările şi tratamentele se pot face, însă, doar în condiţiile stabilite momentan de către autorităţile naţionale, respectiv se internează urgenţele medicale. Întrebat dacă spitalele din Capitală ar putea face faţă în cazul unor avarii la reţeaua de termoficare, Apostol afirmă că nu există ”un pericol iminent”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În spitalele noastre, din cele 19, 12 tratează şi pacienţi COVID. Avem spitale total COVID – Victor Babeş, spital de primă linie, Spitalul Malaxa, iar în celelalte uşile sunt deschise pentru toţi pacienţii, evident respectând toate regulile instituite în acest moment”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Vasile Apostol.  

Întrebat dacă spitalele sunt pregătite în cazul în care ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură din cauza avariilor, directorul ASSMB a afirmat: ”Nu suntem în faţa unui pericol iminent pe această zonă. Dacă vor fi avarii, spitalele noastre - aşa cum ştiţi - spitalele şi noi am avut tot timpul grijă să avem soluţii alternative pe această zonă”.   

”Dacă se va întâmpla suntem pregătiţi şi aveţi garanţia că nu vom avea situaţia de la Timişoara”, a adăugat directorul ASSMB.  

Acesta a explicat că multe dintre spitalele din Bucureşti, aproximativ 70%, sunt încă încălzite prin sistemul centralizat.  

Singurele probleme au existat la Spitalul Colentina, pentru care s-a căutat o soluţie de backup.  

”Se pare că pentru Colentina soluţia de viitor este o soluţie de încălzire pe pompe de căldură care întruneşte şi condiţiile de mediu”, a precizat Vasile Apostol.   

Acesta a explicat că, până atunci, soluţia în cazul unor avarii este folosirea de panouri radiante şi boilere.  

”Spitalele noastre sunt pregătite”, a mai afirmat directorul ASSMB.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.