Andreia Bodea, directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că consumatori de substanţe interzise în rândul elevilor există în toate şcolile şi liceele din Bucureşti şi îşi asumă această afirmaţie. Ea a mai spus că interacţiunea cu părinţii este ”în general proastă”, pentru că au o reacţie de negare. Ea a transmis că dacă autorităţile vor căuta vinovaţii în şcoli nu vor ajunge decât la nivelul foarte de jos al problemei şi nicidecum la zonele în care aceste produse, aceste droguri se vând, arătând că masiv ei consumă când pleacă din şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am senzaţia pe parcurul orelor acest colegiu a devenit fieful drogurilor, lucru care personal mă deranjează şi dacă ar fi fost aşa şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Angenţia Antidrog ar fi ştiut. (..) Faptul că există consumatori, elevi consumatori de substanţe interzise nu înseamnă că traficul de droguri s-a mutat în Colegiul Caragiale”, a spus directoarea colegiului.

Andreia Bodea a precizat: ”Consumatori de substanţe interzise în rândul elevilor există în toate şcolile şi liceele din Bucureşti ş îmi asum această afirmaţie, ştiu acest lucru de la elevii mei care se întâlnesc cu elevi din alte şcoli. Eu nu am cunoştinţă, personal, ca în clădirea acestei şcoli să fi intrat şi să fi vândut cineva, dar faptul că eu nu ştiu nu înseamnă că nu s-a întâmplat, să fi vândut substanţe interzise”. 

Ea a arătat că a povestit situaţia unui elev căruia i s-a făcut rău în şcoală şi suspiciunea pe care a avut-o în urma unei discuţii cu o elevă de-a ei, care a atenţionat-o că în toaletă de la un etaj este de 20 de minute o elevă de la clasa a X a care nu iese de acolo şi iese un miros ciudat.

”De aici la spune că Colegiul Caragiale este intersecţia drogurilor bucureştene este f mult. (..)  Fenomenul s-a agravat din informaţiile pe care le am de la elevi, consumul în locurile în care ei se întâlnesc, după ce ne-am întors după pandemie şi înainte de pandemie, cu doi sau trei ani înainte. Elevii ne povesteau şi povestec şi diriginţilor că au fost la o petrecere cu clasa cutare, cu elevii de la cutare şi am consumat şi noi câte ceva”, a mai arătat directoarea Colegiului Caragiale.

Despre schimbări de comportament observate la elevi, directoarea a arătat că nu ar putea spune că sunt radicale, dar a constatat după pandemie pe lângă o numită apatie o stare exagerată de oboseală a unor elevi.

”La atâtea întâlniri care au fost pe această temă, cu medici, psihlogi, cu un fost consumator, ne-au învăţat cam la ce să ne uităm. la pupile dilatate, la o stare de rău. Eu nu mă pot uita la pupilele a 1.300 de elevi în fiecare oră, dar când un diriginte observă absenteism, oboseală, printre cauze luăm şi că ar fi putut deveni consumator de astfel de substanţe”, a precizat directoarea.

Aceasta a menţionat că ”grosul consumului nu se petrece în şcoli, ci în afara şcolilor, dacă este să se ia după informaţile de la elevi. 

”Eu pot să încerc să securizez şcoala, ceea ce nu pot să fac în proporţia pe care mi-aş dori-o, mie regulamentele şcolilor nu îmi permit să îi percheziţionez, să intru peste ei în grupurile sanitare, să îi caut în ghiozdane”, a arătat Andreia Bodea. 

Directoarea s-a referit şi la interacţiunea cu părinţii, care spune ea este ”în general proastă”.

”Părinţii au o reacţie de negare, binenţeles, îmi cunosc copilul, realitatea este că mulţi părinţi nu ştiu în ce grupuri sunt copiii lor, ce conexiuni au, sunt reţele de socializare care le permit să se întâlnească cu oricine”, a atras atenţia directoarea. 

”Ce aş transmite este că dacă vor căuta vinovaţii în şcoli nu vor ajunge decât la nivelul foarte de jos al problemei şi nicidecum la zonele în care aceste produse, aceste droguri se vând, de unde le iau aceşti copii. (..) Masiv ei consumă când pleacă din şcoli, când pleacă şi se duc unde se duc, aud de copii care se culcă foarte târziu, au devenit insomniaci. Din păcate este o luptă în care dacă nu suntem nişte parteneri, şi primii parteneri sunt părinţii, care sunt de alte categorii şi am nişte tristeţi acolo, mulţi directori le au”, a mai arătat directoarea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.