Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, că direcţiile de sănătate publică au la dispoziţie o săptămână să actualizeze şi să adapteze Planul de Rezilienţă faţă de Recrudescenţa la COVID-19 asumat la nivel judeţean. Redimensionarea resurselor trebuie să ţină cont de noile date epidemiologice, aflate în scădere, dar şi de posibilitatea reînfiinţării paturilor ATI, dacă situaţia o va impune. De asemenea, ministerul transmite că spitalele pot decide dacă internează şi alte patologii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 23 noiembrie 2021, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii a  susţinut o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi cu cei ai prefecturilor la care au mai participat secretarul de stat Levente Vass şi Călin Alexandru, director general al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în care a cerut ca direcţiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 este în scădere”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.  

“Este nevoie de responsabilitate şi decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Rezilienţă trebuie să fie flexibil şi să permită modificări rapide şi reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puţin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii. 

De asemenea, de la sfârşitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcţiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi libertatea, de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară şi, în cazul în care se consideră necesar că este nevoie în continuare de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pentru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferind de la o unitate sanitară la alta, atunci pot decide în consecinţă. 

”Există solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri pentru a fi numai exclusiv COVID-19. În timpul videoconferinţei, ministrul interimar al Sănătăţii a prezentat detalii privind situaţia aprovizionării cu medicamente pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Ministrul Sănătăţii a subliniat că, în privinţa tratamentului cu anticorpi  monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial, trebuie implicaţi medicii de familie pentru a îndruma pacienţii către unităţile sanitare pentru a primi acest tip de tratament in primele zile de infectare”, a mai transmis instituţia.  

Grupul de Comunicare Strategică anunţă marţi, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 2.700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 273 de decese, din care 34 sunt din perioada anterioară. La ATI sunt 1.490 de pacienţi, 152 având certificat care atestă vaccinarea. În Bucureşti, rata infectărilor a scăzut la 3,04. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.