Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au trimis Tribunalului Gorj raportul anchetei făcute de către asistenţii sociali la locuinţa elevului olimpic în vârstă de 13 ani, agresat fizic de mama sa. Ei recomandă încetarea măsurii de plasament pentru minor, luată săptămâna trecută de magistraţii Secţiei 1 Civile a Tribunalului Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea de încetare a măsurii de plasament obţinută prin ordonanţă presedinţială vine în urma discuţiilor cu părinţii minorului în vârstă de 13 ani.

"Noi am trimis documentele către instanţă, însă încă nu avem termen. Am propus încetarea măsurii de plasament în regim de urgenţă având în vedere că tatăl şi-a luat angajamentul că va locui împreună cu minorul. De asemenea, mama şi copilul trebuie să se prezinte la şedinţele de consiliere psihologică după un program stabilit de instituţia noastră. Cazul va fi sub supravegherea noastră timp de şase luni", a declarat, pentru News.ro, Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Elevul olimpic, în vârstă de 13 ani, a ajuns săptămâna trecută la spitalul din Târgu Jiu cu mai multe escoriaţii pe corp, după ce ar fi fost bătut de c[tre mama sa, din cauză că ar fi refuzat să se prezinte la un concurs şcolar. Femeia a recunoscut şi regretat fapta în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj.

Vineri, magistraţii Secţiei 1 Civile din cadrul Tribunalului Gorj au decis ca elevul olimpic să fie luat de urgenţă în plasament de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, iar asistenţii sociali au cerut poliţiştilor gorjeni să îi însoţească la domiciliul minorului pentru ca acesta să fie preluat şi dus într-un centru.

Elevul olimpic, în vârstă de 13 ani, a refuzat să părăsească locuinţa în care stă cu mama sa, cercetată de către poliţiştii gorjeni pentru violenţă în familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.