Un număr de 12.500 de doze de vaccin antigripal şi 2.976 de doze de vaccin hexalavent primite de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi sunt distribuite, începând de marţi, medicilor de familie şi unităţilor medicale din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 de doze de vaccin antigripal, fiind vorba despre o primă tranşă care a ajuns luni seara la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Potrivit informaţiilor transmise de către directorul DSP Galaţi, Liliana Moise, la ora actuală, dozele de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a populaţiei sunt distribuite medicilor de familie şi unităţilor medicale din judeţul Galaţi, iar prioritate pentru vaccinarea antigripală vor avea personalul medical, bolnavii cronic, persoanele de peste 65 de ani şi cele instituţionalizate.

În total, aproximativ 78.000 de persoane din judeţul Galaţi au dreptul să fie vaccinate antigripal în cadrul campaniei gratuite de imunizare începută de Ministerul Sănătăţii. De altfel, reprezentanţii DSP Galaţi au solicitat deja o nouă tranşă de doze de vaccin antigripal, iar alte 4.300 de doze ar urma să ajungă în perioada următoare la Galaţi.

Deşi dozele de vaccin antigipal alocate pentru acest sezon judeţului Galaţi nu acoperă întreaga populaţie catagrafiată de DSP, experienţa anilor anteriori a arătat că nu toate persoanele care au avut dreptul să se vaccineze antigripal în mod gratuit au făcut acest lucru.

Pe de altă parte, potrivit conducerii DSP Galaţi, s-a început şi distribuirea în teritoriu a vaccinului hexavalent pentru copii, fiind vorba despre 2.976 de doze de vaccin, care acoperă 60% din necesar. Şi în acest caz, spun reprezentanţii DSP Galaţi, cel mai probabil Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de doze necesare în judeţul Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.