Epidemia de Covid-19 a dus, în România, la întârzieri în diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor oncologici, inclusiv a victimelor cancerului de col uterin şi de sân, este una din concluziile prezentate înaintea „Digital Race for Cure 2020”, cursă de informare si de strângere de fonduri pentru cancerul de sân care are loc între 25 şi 27 septembrie şi la care vor participa, între alţii, cântăreaţa Inna, gimnasta Cătălina Ponor şi echipele de fotbal Dinamo şi Rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare înscriere (pe raceforthecure.eu) în cursa digitală este transformată în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau.

„Ca fost chirurg, pot afirma: cancerul la sân este o boală care poate fi tratată. Dar este nevoie de prevenţie. Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea! Lăsa deoparte teama, scuzele, mergi la controlul medical. Ce poate face Fundaţia Superbet - să ajute acele femei care nu dispun de resurse, pentru a avea acces la controale regulate. Suntem şi rămânem alături de cei care luptă împotriva cancerului şi sperăm să facem cât mai mult bine în jur”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, Augusta Dragic, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Superbet.

Cancerul de sân este principala cauză de mortalitate pentru femeile din România pentru categoria de vârstă 15 - 49 de ani. Anual, este înregistrat un număr suplimentar de 800 de decese, comparativ cu statele europene.

Odată cu trecerea primului val a pandemiei, a venit momentul „să prioritizăm crearea de circuite adaptate în spitale şi dezvoltarea de sisteme de prioritizare a accesului la investigaţii medicale. Diagnosticarea rapidă şi includerea în tratament sunt prioritare, pentru că întârzieri de ordinul lunilor, pentru pacienţii oncologici, pot reprezenta diferenţa între viaţă şi moarte”, a spus Mihaela Geoană, preşedinte şi co-fondator al Fundaţiei Renaşterea.

La conferinţa de presă, care a avut loc pe 23 septembrie, au mai participat Andreea Esca, dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, dr. Turkes Ablachim, director medical ASSMB, şi dr. Marius Geantă, preşedinte INO-MED.

Pe 26 septembrie, între orele 11.30 şi 13.30, Andreea Esca şi Amalia Năstase vor fi gazdele unui maraton live pe pagina Facebook a Fundaţiei Renaşterea, la care vor participa în calitate de căpitani de echipă vedete precum Inna, Alice Peneacă, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, inclusiv echipele de fotbal Dinamo şi Rapid. Înscrierea fiecarui participant constă într-o donaţie de 50 lei.

„Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu şi apoi să postăm, folosind #RFTC2020 şi #Renasterea2020, arătând că suntem alături de femeile din România”, a mai spus Mihaela Geoană.

Prin Fundaţia Superbet, grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, derulează cu regularitate programe CSR prin care se implică în viaţa comunităţii.

Fundaţia Renaşterea este o organizaţie neguvernamentală care din 2007 are statut de Organizaţie de Utilitate Publică. Fundaţia promovează importanţa depistării precoce a cancerului şi totodată oferă sprijin pentru investigaţii medicale gratuite şi consiliere pacienţilor oncologici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.