Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu spune că sunt posibile noi măsuri adoptate prin Ordonanţă militară privind deplasarea persoanelor în vârstă, acesta anunţând că se analizează stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit, care este în prezent de două ore, având în vedere numărul mare al celor care ies la cumpărături la începutul acestui interval.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară.  E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3. 
Acesta a menţionat că sâmbătă în Bucureşti acţionează peste 2000 de angajaţi ai MAI, militari şi poliţişti locali care se asigură că sunt respectate măsurile dispuse prin ordonanţele militare.
Persoanele de peste 65 de ani au la dispoziţie intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate. însă, în utlimele zile, în contextul pregătirilor pentru sărbătoarea de Florii şi pentru Paşte, în pieţele centrale din mai multe oraşe a fost aglomeraţie, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distanţare socială.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.