Saci negri, plini cu deşeuri medicale, au fost descoperiţi, marţi, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Sectorul 4, acestea fiind ridicate şi predate unui centru specializat. În urma unui control, s-a stabilitcă deşeurile provin de la o farmacie din zonă. Primăria Sectorului 4 anunţă că a sesizat Colegiul Farmaciştilor şi ANPC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Saci negri, plini cu deşeuri medicale, au fost descoperiţi, marţi, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Sectorul 4. În urma sesizărilor primite din partea cetăţenilor ce locuiesc în zonă, materialele reziduale au fost ridicate şi predate unui centru specializat în distrugerea controlată a acestora”, a transmis, marţi, Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă.  

În paralel, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 a demarat un control la o unitate farmaceutică din apropiere, parte dintr-un lanţ de farmacii, de unde există informaţii că ar proveni aceste deşeuri.  

”În urma controalelor, poliţiştii locali au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei şi, totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activităţii comerciale până la data intrării în legalitate”, se mai arată în comunicat.  

Totodată, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a decis ca în acest caz, pentru a evita situaţii similare care evident ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor, să fie sesizate Colegiul Farmaciştilor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, precum şi alte instituţii abilitate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.