Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătăţii că a cheltuit 700.000 de europentru un vaccin antigripal care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani, fiind deja livrate 50.000 de doze din acest vaccin. Deputatul anunţă că va sesiza DNA în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătăţii, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriaşă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitaţie organizată în luna martie a acestui an. Funcţionari din Ministerul Sănătăţii au decis în mod ILEGAL achiziţionarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menţionată”, susţine Ungureanu.

El afirmă că Ministerul Sănătăţii a generat o licitaţie pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a anului 2019, acordul cadru are o durată de 4 ani şi Ministerul Sănătăţii urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze!

”Toate bune şi frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătăţii, a achiziţionat un vaccin care nu corespunde cu cerinţele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziţioneaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, aşa cum este recomandat de OMS şi cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătăţii condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus... Această achiziţie a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii şi cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Direcţia Generală de Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii este responsabilă direct de această gravă eroare”, acuză Ungureanu.

Deputatul  USR  susţine că această structură din Ministerul Sănătăţii este condusă de o apropiată a Sorinei Pintea, Amalia Şerban.

Emanuel Ungureanu avertizează că va sesiza aceste fapte penale Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.