Deputatul USR Mihai Poliţeanu anunţă că începe procesul de evaluare a tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în urma sesizării pe care a depus-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Începe procesul de analizare şi soluţionare a sesizării pe care am făcut-o cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am primit răspunsul la sesizarea pe care am făcut-o pe 20 ianuarie şi pe care am trimis-o către UEFISCDI, care avea obligaţia de a verifica în termen de 3 zile respectarea cerinţelor procedurale pentru validarea din punct de vedere administrativ şi admiterea sesizării spre analiză şi soluţionare de către CNATDCU”, anunţă Poliţeanu pe Facebook.  
 
Acesta a distribuit şi răspunsul primit de la Ministerul Educaţiei.  
 
În document se arată că sesizarea cu privire la suspiciuni de plagiat a fost transmisă CNATDCU”în vederea demarării procesului de analizare şi soluţionare”.  
 
 
Deputatul USR Mihai Poliţeanu anunţa, în 20 ianuarie, că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări. 
 
Jurnalista Emilia Şercan a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că, în cazul plagiatului premierului Nicolae Ciucă, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) trebuia sesizat, pentru verificare, şi nu Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” , aşa cum a făcut şeful Executivului, ea precizând că această instituţie nu se poate autosesiza. dar este singura care poate emite o decizie de menţinere sau retragere a titlului de doctor.   
 
Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.   
 
În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.   
 
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.