Deputaţii UDMR propun ca intervenţia rapidă în cazul urşilor agresivi să fie extinsă şi la extravilanul localităţilor, iar amendamentul a fost votat în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deputaţii Uniunii Democrate Maghiare din România au amendat proiectul de lege privind aprobarea OUG-ul pentru intervenţia imediată în cazul urşilor agresivi. Propunerea vizează extinderea reglementării şi în extravilan”, a anunţat, miercuri, ministrul Mediului, Tánczos Barna.  

Acesta anunţă, de asemenea, că amendamentul a fost votat  în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor.  

”Mulţumesc colegilor de la UDMR pentru susţinere. Continuăm munca, asigurăm protecţia speciilor, dar protejarea oamenilor şi a bunurilor acestora rămâne prioritatea noastră atât în intravilan, cât şi în extravilan”, a mai transmis ministrul.  

La iniţiativa Ministerului Mediului, s-a stabilit o procedură de intervenţie rapidă în cazul urşilor agresivi, procedura putând duce până la împuşcarea animalului.  

Procedura vizează însă doar atacurile urşilor în intravilanul localităţilor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.