Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că Mihai Fifor ”manipulează cu tupeu opinia publică, în încercarea de a ascunde eşecul Guvernului Dăncilă”, atunci când afirmă că nu se mai pot finanţa corespunzător programele de sănătate publică pentru bolnavii de cancer, diabet şi boli cardiovasculare. Programele respective sunt finanţate din Bugetul statului şi din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în limitele stabilite anual, prin Legea Bugetului de Stat, contruit de PSD. ”Dacă PSD nu a alocat suficiente fonduri, atunci, da, programele sunt puse în pericol”, a transmis, duminică, deputatul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incapacitatea Guvernului Dăncilă de a gestiona problemele României au dus la retragerea sprijinului parlamentar al acestui executiv incompetent şi mincinos, situaţie cu care PSD pare să nu se împace. În disperarea cu care se agaţă de putere, secretarul general al PSD, Mihai Fifor,  încearcă să ascundă dimensiunea eşecului şi manipulează opinia publică, cu un tupeu de neimaginat. Pasează responsabilitatea pentru blocajele din diverse domenii către cei care nu au avut în ultimii trei ani nimic de-a face cu guvernarea. Mihai Fifor ameninţă că programele naţionale pentru bolnavii de cancer, diabet şi boli cardiovasculare nu vor mai primi finanţare corespunzătoare. În realitate, activităţile profilactice şi tratamentul specific pentru bolnavii de cancer, diabet şi boli cardiovasculare sunt finanţate din Bugetul statului şi din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în limitele stabilite anual, prin Legea Bugetului de Stat. Ca atare, finanţarea acestor programe este cuprinsă în bugetul pe 2019, care a fost construit de PSD, căruia îi revine şi responsabilitatea pentru cum au fost distribuite sumele”, a transm is, duminică, printr-un comunicat de presă, deputatul PNL Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

Potrivit acesteia, ”dacă PSD nu a alocat suficiente fonduri, atunci, da, programele sunt puse în pericol, iar vina aparţine doar Guvernului Dăncilă”.

”Acelaşi guvern care, cu Sorina Pintea în fruntea Ministerului Sănătăţii, a îngropat prin sertare cinci programe naţionale de depistare precoce (screening) a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C şi D şi screening prenatal. Acelaşi guvern care a îngropat cele trei proiecte de spitale regionale, ce puteau fi realizate cu bani europeni, care a dus spre faliment reţeaua medicilor de familie şi care le-a furat românilor din peste 500 de comunităţi dreptul constituţional la asistenţă medicală. Aţi promis mult şi n-aţi făcut mai nimic! Aceasta este realitatea, domnule Mihai Fifor, nu praful pe care încercaţi să-l aruncaţi în ochii românilor, cu speranţa deşartă că veţi reuşi să acoperiţi lungul şir de eşecuri ale unui guvern care ne-a făcut de ruşine în Europa!”, a mai transmis deputatul liberal.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că, din cauza preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului desemnat Ludovic Orban, "doi aventurieri politici, care se dovedesc incapabili să formeze o altă majoritate parlamentară, după ce au dat jos un guvern funcţional", România pierde.

”Cel mai grav e că nu se mai pot finanţa corespunzător programele de sănătate publică pentru bolnavii de cancer, diabet şi boli cardiovasculare", afirmă Fifor, menţionând şi că nu se pot recalcula pensiile pentru anumiţi pensionari şi nu se pot majora sumele alocate pentru nevoile personale ale copiilor din centrele de plasament, că nu se pot absorbi fonduri europene, nu se pot face investiţii în infrastructură, nu se poate organiza examenul de rezidenţiat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.