Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că a cerut declanşarea unei anchete disciplinare faţă de un operator de la Serviciul de Ambulanţă Cluj care i-a certat pe părinţii unei fetiţe care sunaseră la 112 pentru a cere ajutor întrucât copila urina cu sânge. Acesta le-a reproşat că nu reprezintă o urgenţă, iar abia la al treilea apel, preluat de un alt operator, a fost trimisă o ambulanţă. "(...) precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist şi nu vom admite ca astfel de situaţii să fie tolerate", subliniază DSU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că s-a sesizat cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare dintre aparţinătorul unei fetiţe şi un operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, şi a solicitat declanşarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj.

"Totodată, conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist şi nu vom admite ca astfel de situaţii să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgenţă de a răspunde prompt şi eficient cetăţenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgenţă 112", subliniază reprezentanţii DSU.

Presa locală a relatat că, în noiembrie, părinţii unei fetiţe de un an şi câteva luni, din comuna Aghireşu, au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă întrucât micuţa urina cu sânge. Operatorul care a preluat apelul, o femeie, le-a reproşat celor doi că nu au sunat la medicul de familie, întrucât problema nu reprezintă o urgenţă. Atunci când tatăl i-a spus că va răspunde dacă fiica sa păţeşte ceva, aceasta le-a spus părinţilor că ei sunt răspunzători pentru felul în care îşi cresc copiii. Abia la al treilea apel la 112, preluat de un alt operator, a fost trimisă o ambulanţă pentru ca fetiţa să fie dusă la spital. Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, Horia Simu, a declarat că persoana respectivă este monitorizată şi că o astfel atitudine "nu îşi are locul".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.