Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) au efectuat, în anul 2017, 23 de inspecţii la serviciile de ambulanţă private, fiind depistate trei firme care funcţionau fără autorizaţie. La un alt serviciu, s-a descoperit o autospecială cu numere de înmatriculare false, iar maşinile purtau ilegal însemnele DSU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii DSU au efectuat, în 2017, 23 de inspecţii la serviciile de ambulanţă private şi 45 de controale operaţionale şi inspecţii la serviciile de ambulanţă publice şi SMURD.

”În urma verificărilor efectuate la firmele private, inspectorii DSU au identificat trei societăţi comerciale care desfăşurau activităţi în domeniul asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească fără a deţine autorizaţii de funcţionare, aplicând amenzi contravenţionale în valoare de câte 15.000 lei pentru fiecare”,, anunţă reprezentanţii DSU.

Potrivit acestora, în cazul altei societăţi comerciale, au fost identificate siglele Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă afişate atât pe sediul firmei, cât şi pe ambulanţele pe care le utiliza. În plus, una dintre ambulanţe era utilizată cu numere de înmatriculare false.

Cifrele au fost prezentate în cadrul şedinţei de bilanţ, derulată în prezenta şecretarului de stat Raed Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.