Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă luni că au decolat de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, încă două avioane cu destinaţia Benghazi, Libia, zonă afectată de furtuna mediteraneeană Daniel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”România, solidară în faţa tragediei provocate de furtuna mediteraneeană Daniel, continuă să ofere sprijin semnificativ Statului Libia. Astăzi, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, au decolat încă două avioane cu destinaţia Benghazi, Libia”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Facebook.

DSU precizează că în interiorul acestor avioane s-au găsit ajutoare esenţiale pentru supravieţuitorii inundaţiilor catastrofale care au lovit Libia, printre care pături, perne, feţe de perne, corturi, saltele, apă şi conserve de legume. Toate acestea au fost paletizate şi pregătite cu grijă, având o greutate totală de 8,5 tone per avion. ”Acest gest de solidaritate demonstrează angajamentul României de a ajuta poporul libian în aceste momente dificile şi de a contribui la eforturile de reconstrucţie a comunităţilor afectate de această tragedie”, mai spune DSU.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian ”Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, afectată de inundaţii catastrofale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.