O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional s-a aflat, marţi, la sediul Ministerului Mediului unde s-a discutat despre progresele României în domeniul mediului. Oficialii au abordat problema reducerii emisiilor şi planurile de adaptare la schimbările climatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit, astăzi, vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, condusă de domnul Jan Kees Martijn. Am prezentat delegaţiei progresele României în domeniul mediului: reducerea emisiilor şi planurile de adaptare la schimbările climatice”, a transmis, marţi, ministrul Mediului, Tanczos Barna.  

Potrivit acestuia, în contextul războiului din Ucraina, întrebările s-au focusat pe eficientizarea sectorului energetic şi planurile de creştere a ponderii energiei din surse regenerabile. 

”Angajamentul României pentru reducerea emisiilor cu gaze de efect de seră, implementarea Acordului de la Glasgow şi a politicilor de la nivelul UE sunt o prioritate pentru România. Este un proces greu, care necesită un efort coordonat la nivelul ministerelor responsabile de aceste sectoare. Ministerul Mediului finanţează, prin PNRR, modernizarea managementului apei, managementul deşeurilor şi păstrarea biodiversităţii”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit acestora, totodată, prin programele finanţate prin Fondul de Mediu, sunt sprijinite autorităţile locale şi populaţia în eficientizarea energetică a clădirilor, achiziţia de sisteme fotovoltaice, reînnoirea parcului auto şi achiziţia de maşini electrice şi construcţia de staţii de reîncărcare.  

”Am subliniat faptul că extinderea schemei EU ETS şi tranziţia verde trebuie să ţină cont, la momentul implementării, de punctul de plecare al fiecărui stat şi asigurându-ne că protejăm populaţia vulnerabilă la efectele economice”, a mai transmis ministrul Mediului.  

Tanczos Barna a precizat că delegaţia FMI efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 30 mai - 10 iunie 2022 pentru întâlnirea periodică pe care o are cu autorităţile române, în cadrul procedurii de monitorizare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.