Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că instituţia lucrează la un protocol prin care, lunar, zeci de cadre didactice din toată ţara vor fi instruite pentru a identifica semnele consumului de substanţe stupefiante la elevi, măsura fiind implementată pentru a putea veni în sprijinul celor care ajung să fie dependenţi de droguri. Astfel, lunar, 40 de profesori din fiecare judeţ şi 100 de la şcoli din Capitală vor fi instruiţi în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ştiind că fenomenul ia amploare, am discutat şi noi cu colegii noştri din alte instituţii, avem acum în finalizare un protocol între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Interne pentru formarea cadrelor didactice. Ne dorim ca în fiecare lună să începem să formăm 40 de profesori în fiecare judeţ şi peste 100 în Capitală, tocmai în această idee, de a înţelege care sunt semnele (consumului de droguri - n.r.) După ce cadrele didactice vor avea aceste competenţe, sigur că fiecare diriginte poate avea discuţia aceasta cu părinţii în a explica unde trebuie să ne uităm, când trebuie să tragem semnalul de alarmă în aşa fel încât fiecare elev să primească ajutorul de care are nevoie”, a declarat, miercuri seară, la TVR Info, Ligia Deca.
 
Ea a precizat că adicţia este o boală, care trebuie tratată inclusiv prin consiliere psihologică şi trebuie ca şi şcoala să facă demersuri pentru a-i sprijini pe elevii care au căzut în ”această plasă a adicţiei”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.