Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va propune proiecte care se referă la deblocarea conturilor RADET pentru reparaţii şi la achiziţia de aparate de aer condiţionat pentru autobuzele RATB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să propun primei şedinţe a Consiliului General câteva proiecte care se referă la situaţia energiei termice, şi anume să clarificăm care este partea de finanţare necesară din partea Primăriei şi care este decizia ELCEN, care aparţine de Ministerul Energiei, pentru a debloca RADET-ului banii pentru avarii. Şi astăzi (duminică, n.r.) am primit un SMS că este o avarie în Capitală, sunt 33 de blocuri afectate, această situaţie nu mai poate să continue, este vorba de apa caldă pe o perioadă caniculară şi ne desparte foarte puţin timp de anotimpul rece, trebuie să ne pregătim pentru a avea şi căldură, asta ar fi o prioritate", a spus Gabriela Firea, la România TV. 

Primarul general al Capitalei a amintit că, în premieră, ELCEN a închis simultan două CET-uri mari din capitală, CET Grozăveşti şi CET Sud şi de aceea bucureştenii nu au apă caldă. Gabriela Firea a precizat că vrea să se întâlnească în perioada următoare cu ministrul Energiei, pentru a găsi o soluţie.

"Peste aceste revizii, se suprapun şi avariile de la RADET, pentru că RADET-ul nu are bani, conturile sunt blocate de către ELCEN, într-adevăr există o hotărâre judecătorească pentru recuperarea datoriei, dar se eliberează bani doar pentru salarii şi eu cred că voi obţine să se elibereze bani şi pentru reparaţii urgente, pentru că suferă bucureştenii şi l-am auzit pe ministrul Energiei că este deschis dialogului şi vreau să ne întâlnim în perioada următoare şi să obţinem rezultate în sensul că reparaţiiile de la RADET să se facă în acelaşi timp cu revizia de la ELCEN, pentru a nu fi o altă perioadă în care bucureştenii să nu aibă apă caldă", a adăugat Gabriela Firea.

O altă prioritate a primarului general pentru prima şedinţă a Consiliului ar fi investiţia în aparate de aer condiţionat pentru autobuzele RATB vechi.

"Foarte mulţi cetăţeni îmi spun - şi am verificat personal, chiar am mers cu autobuzul - că este insuportabil şi inuman să mai mergi cu autobuzele RATB, cele care sunt mai vechi şi nu au aer condiţionat şi aş vrea să discut foarte clar cu conducerea acestei regii, să vedem în ce ar consta o investiţie în aparatură, pentru că suntem datori să le garantăm bucureştenilor şi confort atunci când folosesc transportul în comun", a mai declarat primarul general al Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.