Înscrierile în programul ”Loteria vizelor” încep de miercuri, cererile putând fi transmise începând cu ora 19:00 şi până în 5 noiembrie, la aceeaşi oră, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti, care avertizează cu privire la eventuale fraude, precizând că nu este percepută nicio taxă şi că selectarea nu este anunţată prin e-mail, informaţii putând fi obţinute doar pe pagina oficială a acestui program.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transmiteţi cererile de înregistrare pentru programul DV-2021 începând de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 (ora României) şi până marţi, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora României)”, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti, care precizeazî că nu este percepută nicio taxă în acest program.

 Înregistrările sunt acceptate numai electronic prin www.dvlottery.state.gov.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înregistrare în numele unei persoane în timpul perioadei de participare.

Ambasada SUA atrage  atenţia asupra unei noi cerinţe pentru programul DV-2021, de a include numărul paşaportului  solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare.  Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia.  Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. 

De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021.  Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent  (DV-2020) vor fi descalificate.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2021.

”Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.  Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanţilor DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poştale.  Este cunoscut faptul că numeroşi intermediari lipsiţi de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanţilor în program, reţinându-le paginile de confirmare şi apoi pretinzând bani în schimbul informaţiilor de pe cererea de participare.  Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le reţină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înşişi astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare”, explică reprezentanţa diplomatică.

Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.  Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiilor lor eligibili.  Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check.

”Atenţie! Dacă primiţi un e-mail prin care sunteţi anunţat că aţi fost selecţionat şi vi se solicită bani, aceasta este o fraudă – nu deveniţi o victimă! Folosiţi numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficială pentru a verifica dacă aţi fost selecţionaţi. Comunicările prin mesaje e-mail ale Departamentul de Stat NU vor anunţa selecţionarea persoanelor, NU vor îndruma participanţii să plătească taxe, NU vor furniza instrucţiuni de solicitare a vizei şi NU vor da detalii despre data şi ora interviului de viză.  Aceste informaţii sunt disponibile NUMAI prin Entrant Status Check pe pagina oficială la www.dvlottery.state.gov”, avertizează ambasada.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.