Premierul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Învăţătorului în care afirmă că susţine educaţia ca domeniu prioritar pentru Guvern. ”O societate educată este echilibrată, empatică şi adaptată într-un mod firesc evoluţiei spre progres şi incluziune”, a transmis Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă spune, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Învăţătorului, că acesta are responsabilitate imensă, contribuind la dezvoltarea aptitudinilor fiecărui copil. 

“Învăţătorul  are o misiune nobilă şi poartă cu sine o responsabilitate imensă, prin contribuţia în dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor fiecărui copil. Prin dăruire şi vocaţie, învăţătorul lasă o parte din sine fiecărei generaţii pe care o primeşte la vârstă fragedă şi o îndrumă spre un moment-cheie al parcursului academic. O societate educată este echilibrată, empatică şi adaptată într-un mod firesc evoluţiei spre progres şi incluziune, cultivă coeziunea şi unitatea în jurul valorilor comune”, se arată în mesaj.

Dăncilă a mai spus că în calitate de premier susţine educaţia ca domeniu prioritar pentru România. 

“Ca prim-ministru susţin cu toată convingerea educaţia ca domeniu prioritar pentru Guvern, precum şi garantarea dreptului egal la educaţie al tuturor copiilor din România. Am făcut paşi importanţi până acum pentru îmbunătăţirea condiţiilor din învăţământ,  pentru a încuraja copiii din toate categoriile sociale să meargă la şcoală, dar şi pentru o salarizare mai bună a personalului din educaţie. Mai avem, în continuare, multe de făcut şi le vom face, cu toată determinarea şi cu responsabilitatea pe care o avem pentru generaţiile viitoare.”, a mai precizat premierul.

Dăncilă a făcut referireşi la ziua de naştere a lui Gheorghe Lazăr, fondatorul primei şcoli româneşti la cel mai înalt nivel ştiinţific din Ţara Românească.

“Ziua Învăţătorului, 5 iunie, este şi ziua de naştere a celui considerat fondatorul primei şcoli româneşti la cel mai înalt nivel ştiinţific din Ţara Românească, Gheorghe Lazăr. Un vizionar al rolului educaţiei în consolidarea unei comunităţi, şi, mai apoi, în unitatea unei naţiuni, exemplul lui Gheorghe Lazăr ne motivează să înţelegem - ca dascăli, că purtăm destine în mâinile noastre; ca stat, că trebuie să venim în întâmpinarea, deopotrivă, a pedagogilor, copiilor şi părinţilor. Recunoştinţa mea se îndreaptă astăzi către toţi învăţătorii din România, cei care prin vocaţie ne ajută să ne cunoaştem, să fim mai înţelepţi şi să vedem lumea în modurile minunate în care o văd şi cei de lângă noi!”, se mai arată în mesajul premierului Viorica Dăncilă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.