Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor privind declaraţia sa legată de ”autişti”, că va lua legătura cu ONG-urile pentru a le spune personal că nu a vrut să fac nicio analogie, ea susţinând că empatizează cu persoanele cu dizabilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi pare rău, o să vedeţi în perioada următoare, nu am vrut să fac nicio analogie, dimpotrivă, pentru că întotdeauna am sprijinit persoanele cu probleme şi voi face acest lucru în continuare. Îmi pare rău că s-a făcut această analogie, nu a fost intenţia mea şi vă asigur că nu aş face acest lucru niciodată, am să iau legătura cu organizaţiile, am să sun personal şi am să le spun că nu a fost intenţia mea”, a afirmat Viorica Dăncilă.

În legătură cu faptul că a fost sesizat CNCD, premierul a declarat: ”Ştiu, am spus că voi face toate demersurile nu pentru a evita o sancţiune, ci pentru faptul că chiar îmi pare rău că s-a înţeles acest lucru şi empatizez total cu oamenii care au astfel de probleme”.

Întrebată dacă are o strategie pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi, Dăncilă a răspuns: ”Am şi spus că mă voi implica ca să construiesc o strategie bună şi pentru astfel de persoane şi pentru alte persoane cu dizabilităţi care se confruntă cu probleme”.

Viorica Dăncilă a făcut aceste declaraţii la plecarea de la sediul IGPR, unde a susţinut un discurs la bilanţul Poliţiei Române. Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că, într-o societate democratică funcţională, formatorii de opinie, fie că sunt politicieni sau jurnalişti, ar trebui să se retragă din viaţa publică, atunci când fac declaraţii discriminatorii. El a spus că nu se poate antepronunţa în privinţa sesizării privind declaraţia premierului Viorica Dăncilă, dar că CNCD va efectua cu celeritate procedura legală.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că "şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, critică, într-o postare pe Facebook, afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul", Dragu afirmând că postarea sa poate fi considerată o sesizare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a lua măsurile impuse de lege într-un astfel de caz. Contactat de News.ro şi întrebat în legătură cu eventuala autosesizare a Consiliului, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că va discuta cu colegii săi acest subiect.

Vineri, premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presă, pentru declaraţia pe care a făcut-o joi seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.