Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a început faza a doua a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni-Chişinău, obiectiv strategic al României, precizând că implementarea acestui proiect va contribui la securitatea energetică naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că luni au început lucrările pentru prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

"Aşa cum am spus în mai multe rânduri şi ne preocupă şi investiţiile care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni şi în această privinţă relaţia cu Republica Moldova este una specială. În acest sens, salut începerea fazei a doua a proiectului de interconectare Iaşi - Ungheni - Chişinău, obiectiv de interes naţional al Republicii Moldova şi totodată proiect strategic pentru România. Ieri au demarat lucrările pentru prelungirea gazoductului Iaşi - Ungheni până la Chişinău, proiect a cărui implementare va contribui la securitatea energetică regională. Realizarea acestui proiect reprezintă un nou pas pe care Republica Moldova îl face în parcursul său proeuropean cu sprijinul României”, a afirmat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.