Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Drăgan a declarat, întrebat vineri ce ar trebui consumatorii casnici să facă, în cazul în care vor fi întârzieri la emiterea facturilor la electricitate pentru a nu fi încărcaţi la plată, că este convins că ANRE va iniţia demersurile pentru o legislaţie secundară, dacă va fi necesară, astfel încât să fie evitată presiunea asupra consumatorilor finali într-o perioadă scurtă de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca şi un consumator final, în cazul în care nu primeşte la momentul definit în contract partea de facturare, nu primeşte facturile emise de către furnizori, cred că este foarte important ca acesta să revină către furnizorii respectivi, în cazul în care vor exista aspecte punctuale şi totodată către Autoritatea de Reglementare în domeniu care trebuie să ia măsurile, alături de furnizori, pentru a actualiza sistemele informative şi a fi în măsură să emită aceste facturi în timp util. Cu siguranţă, sunt convins că, în cazul în care anumiţi furnizori vor întâmpina greutăţi în emiterea facturilor către consumatorii finali, vor avea în vedere ca plata acestor facturi să nu se facă în acelaşi moment în care ele vor fi emise pentru o perioadă mai lungă, în cazul în care un consumator primeşte trei, patru facturi într-o perioadă foarte scurtă sau chiar în acelaşi moment. Sunt convins că şi Autoritatea de Reglementare care urmăreşte acest proces şi este în strânsă legătură cu actorii din piaţă va iniţia demersurile, dacă va fi necesar, într-o legislaţie secundară pentru a evita presiunea asupra consumatorilor finali într-o perioadă scurtă de timp”, a afirmat Dan Drăgan, întrebat la finalul şedinţei de vineri a Executivului, ce ar trebui să facă consumatorii, în cazul în care e posibil să vină mai multe facturi la plată, ceea ce îi încarcă la plată şi în contextul în care sunt furnizori care au anunţat, încă de acum o lună, că vor întârzia cu emiterea facturilor.

El a adăugat că „nu ar fi o păsuire, pentru că nu consumatorii vor fi vinovaţi că aceste facturi vor veni cu întârziere”.

„Sunt convins că, dacă va fi necesar o legislaţie secundară va fi implementată de reglementator în această speţă”, a conchis Drăgan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.