Reprezentanţii Damen Galaţi au reacţionat în urma anunţului Ministerului Apărării Naţionale privind atribuirea programului de corvete multifunţionale către asocierea Şantierul Naval Constanţa – Naval Group şi spun că acest anunţ vine într-un moment în care mai multe chestiuni, unele chiar de legalitate, invocate chiar de minister ca temeiuri pentru suspendarea procedurii sunt în continuare nelămurite. aceştia mai spun că analizează următorii paşi de urmat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Damen Galaţi au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 2 iulie au fost anunţaţi de autorităţile române în mod oficial despre rezultatele licitaţiei privind Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.

“Damen este hotărât să rămână în continuare un partener pentru România: suntem de 25 de ani în România, cu o experienţă de peste 90 de ani în toată lumea. Damen investeşte pe termen lung în România! Damen este mai hotărât ca niciodată şi doreşte să rămână un partener de nădejde pentru România; Damen a investit continuu în Galaţi şi – de anul acesta – a readus la viaţă şantierul naval Mangalia şi va continua să aloce resurse importante astfel încât România să devină unul dintre cele mai importante huburi de construcţie de nave de la Marea Neagră, din Europa şi din lume”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Damen susţin că oferta lor era cea mai potrivită soluţie pentru necesităţile navale româneşti deoarece conţine sisteme de armament din Statele Unite ale Americii care sunt interoperabile la nivelul alianţei NATO,  aducând împreună cele mai bune companii din industriile de apărare din Statele Unite ale Americii (Boeing, Raytheon, General Dynamics) şi din Uniunea Europeană.

Compania mai precizează că acest contract pentru realizarea corvetelor multifuncţionale ar fi creat locuri de muncă suplimentare în şantierele de la Galaţi şi Mangalia, pe lângă cele 4.500 deja existente.

“Această soluţie poate să fie construită în România, de către un şantier naval din România, cu forţă de muncă românească - cu experienţă în domeniu, gata să înceapă construcţia navelor imediat după atribuirea contractului şi în termenele stabilite. Damen oferă o soluţie recunoscută la nivel global care va putea fi folosită zeci de ani, construită la timp şi în România. Acest contract ar fi creat locuri de muncă suplimentare în ambele şantiere navale din Galaţi şi Mangalia, pe lângă cele 4500 de locuri de muncă deja existente şi 1500 subcontractori; acest lucru ar fi  menţinut România ca fiind cea mai importantă ţară pentru şantierele navale Damen şi de asemenea de la Marea Neagră”, a mai menţionat sursa citată.

Damen mai precizează că Şantierul Naval Galaţi este singurul exportator de nave militare din România către numeroase marine militare NATO şi non-NATO.

“Oferta Damen este pe deplin compatibilă cu întregul program de reînnoire a flotei Marinei Române, fiind încrezător în experienţa noastră extinsă la şantierul naval Damen Galati, oferind nu numai un produs tehnologic avansat, ci şi unul construit în termenul limită şi costurile specificate.Şantierul Naval din Galaţi este singurul exportator de nave militare din România către numeroase marine militare NATO şi non-NATO. Şantierul Naval a beneficiat în mod extraordinar de experienţa găsită la Galaţi, managerii fiind români şi bazându-se pe o lungă tradiţie de construcţie a navelor”, se mai precizează în comunicatul Damen.

Compania spune că anunţul MApN vine într-un moment în care multiple chestiuni, chiar şi de legalitate, invocate de către minister sunt în continuare nelămurite.

“Damen urmăreşte cu interes şi preocupare majoră anunţul MApN referitor la atribuirea produsului Corveta Multifuncţională mai ales că acesta vine la un moment în care multiple chestiuni (inclusiv de legalitate, încălcare a confidentialităţii etc), invocate chiar de către MapN ca temeiuri pentru suspendarea procedurii sunt în continuare nelămurite. Damen analizează următorii paşi de urmat”, se arată în comunicat.

Contractul de achiziţie a corvetelor mulltifuncţionale destinate Marinei Militare Române a fost atribuit asocierii Şantierul Naval Constanţa - Naval Group, a anunţat miercuri ministrul Apărării Gabriel Leş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.