O spălătorie auto care funcţiona ilegal îjnj judeţul Dâmbăviţa a fost închisă temporar de către comisarii Gărzii de Mediu, până la intrarea în legalitate. Unitatea deversa ape uzate în şanţul stradal, iar proprietarul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa au fost sesizaţi cu privire la deversări de ape uzate în şanţul stradal de la o spălătorie auto self-service şi, efectuând verificări, au stabilit că sesizarea se confirmă.

”Mai mult decât atât, s-a mai constatat faptul că spălătoria auto self service, desfăşura activitatea fără a deţine autorizaţie de mediu, fapt necesar deoarece în zonă nu există reţea de canalizare.

Persoana fizică care a gestionat activitatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 lei şi interzicerea desfăşurării activităţii până la intrarea în legalitate”, a transmis Garda de Mediu Dâmboviţa.

Comisarii precizează că activitatea de "spălătorie auto" nu se supune autorizării din punct de vedere al protecţiei mediului, doar acolo unde alimentarea cu apă se realizează din reţeaua stradală, iar evacuarea apelor uzate se realizează în reţeaua de canalizare a oraşului/comunei.

”Dacă apa folosită este din foraj sau nu există sistem de canalizare pentru a putea evacua apele uzate este obligatoriu să se solicite şi obţină autorizaţie de mediu pentru activitate”, a mai rpecizat sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.