Ploile torenţiale din ultima perioadă, care au dus la creşterea nivelului apelor curgătoare şi la formarea de viituri, au provocat pagube materiale şi probleme de mediu în judeţul Dâmboviţa. Luciul lacului de acumulare Pucioasa a fost acoperit de deşeurile antrenate de ape, după ce fuseseră depozitate ilegal în zone din amonte. Din cauza ploilor, mai multe obiective de infrastructură rutieră sunt avariate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

„Au fost constatate depozite necontrolate de material lemnos, peturi şi resturi menajere în următoarele zone: pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deşeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localităţile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării şi igienizării cursurilor de apă de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale respective, aceste deşeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă. La data efectuării verificărilor în teren, personalul de exploatare a Lacului de Acumulare Pucioasa realiza lucrări de igienizare a luciului de apă în zona echipamentelor hidromecanice”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de Prefectura Dâmboviţa, în urma unor controale făcute pe teren, după ce situaţia a fost semnalată în şedinţa Colegiului Prefectural de către subprefectul judeţului.

Ploile torenţiale şi viiturile au provocat, de asemenea, pagube materiale pe drumurile din zona montană a judeţului.

Astfel, drumul judeţean pietruit DJ 714, ce face legătura între zona Zănoaga şi zona Padina-Peştera, pe malul drept al lacului de acumulare Bolboci, a fost afectat în mai multe puncte de eroziuni şi prăbuşiri ale terasamentului, fiind afectate şi culeele podului peste pârâul Vârtaleş. Zona afectată are o lungime de aproximativ trei kilometri.

Totodată, pe Drumul Naţional 71, în zona kilometrului 32+000, carosabilul prezintă tasări şi denivelări de pe sensul de mers către Sinaia, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens.

Tot pe DN 71, balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului din satul Glod, a fost ruptă pe o lungime de zece metri. De asemenea, balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului de pe DJ 715 din comuna Buciumeni a fost ruptă de viiturile puternice

O comisie formată la nivelul judeţului a propus monitorizarea permanentă a zonelor afectate, montarea de panouri de avertizare în zona celor două poduri, realizarea de curăţare a Lacului de Acumulare Pucioasa şi a zonelor cu deşeuri dar şi întocmirea de către Instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa, împreună cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa a unui Proiect de Hotărâre de Guvern privind solicitarea alocării unor sume de bani din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru drumul naţional afectat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.