Comuna Bezdead din judeţul Dâmboviţa intră în carantină zonală, pentru 14 zile, începând de joi de la ora 12:00. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul de carantinare, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în document precizându-se că în localitate „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform Ordinului semnat de medicul Raed Arafat joi, localitatea cu 4297 de locuitori înregistrează un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de 3,49 cazuri la o mie de persoane, însă „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.
 
Locuitorii zonei carantinate vor trebui să respecte măsurile restrictive impuse, între care interzicerea circulaţiei şi staţionării persoanelor în spaţii publice, cu excepţia situaţiilor în care există motive întemeiate, da şi deplasarea pe baza unei declaraţi pe propria răspundere. 
 
În această perioadă, în localitate slujbele religioase se vor desfăşura în lăcaşurile de cult fără enoriaşi, iar serviciile religioase precum cununii, botezuri sau slujbe de înmormântare se vor oficia în interiorul bisericilor cu participarea a cel mult 16 persoane. 
 
Evenimentele publice sau private sunt interzise în perioada de carantină,  restaurantele sunt închise, iar unităţile turistice şi sălile de jocuri de noroc îşi sistează activitatea, fiind permisă doar vânzarea de bilete Loto, pariuri şi lozuri. 
 
Magazinele din localitate vor avea voie să primească un număr limitat de clienţi, în funcţie de suprafaţa utilă a magazinului, iar transportatorii vor fi nevoiţi să îmbarce un număr de călători egal cu jumătate din capacitatea mijloacelor de transport. 
 
În ultimele săptămâni, alte două localităţi - comuna Pucheni şi satul Lucieni - au fost introduse în carantină. 
 
Conform datelor oficiale centralizate entru data de 10 martie, în judeţul Dâmboviţa nouă localităţi sunt în scenariul roşu din punct de vedere epidemiologic, cu peste trei cazuri de infectare la o mie de locuitori. Printre acestea se numără şi reşedinţa de judeţ, municipiul Târgovişte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.