Un număr de 16 persoane de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni din judeţul Dâmboviţa au fost diagnosticate cu infecţie cu SARS-Cov-2, anunţă Direcţia de Sănătate Publică a acestui judeţ. Boala s-a răspândit în centru după ce o femeie de serviciu a contractat virusul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de DSP Dâmboviţa, în Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni sunt internaţi 119 beneficiari, persoane cu handicap psiho-motor, în instituţie lucrând de asemenea 95 de salariaţi. 
 
După diagnosticarea primului caz - o îngrijitoare de curăţenie identificată pozitiv în 22 iunie, care este internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, DSP Dâmboviţa a dispus testarea profilactică, în 24 şi 25 iunie.
 
„În prima zi destintă testării au fost investigate 101 persoane, dintre acestea 16 au primit rezultat pozitiv, 10 fiind din rândul asistaţilor şi 6 din rândul personalului. Menţionăm că,la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice”, precizează DSP Dâmboviţa, într-un comunicat dat publicităţii joi.
 
Toţi cei 16 pacienţi confirmaţi ca fiind purtători ai virusului vor fi transportaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
 
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus, de asemenea, măsuri precum distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii; li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii; intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă.
 
Ancheta epidemiologică este în derulare, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.