O aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a transportat, joi, spre Veneţia, 23 de angajaţi italieni ai Şantierului Naval Brăila şi a adus de acolo 122 de români, angajaţi din Italia ai aceleiaşi companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, Compania Naţională de Transporturi Aeriene a răspuns solicitării Şantierului Naval Brăila de a efectua un zbor care să transporte în Italia angajaţii italieni blocaţi de criza coronavirus pe platforma de la Brăila şi, totodată, să aducă în ţară mai mulţi cetăţeni români care lucrează la sucursalele din Italia ale aceleiaşi companii.

”Aeronava TAROM a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetăţeni italieni, joi 19 martie la ora locală 13:50, şi a aterizat la Veneţia la ora locală 15:00. Zborul de întoarcere, cu 122 de cetăţeni români la bord, a fost programat să plece de la Veneţia la ora locală 16:00 şi a aterizat la Bucureşti la ora locală 20:00”, a transmis TAROM.

FOTO - CNAB
FOTO - CNAB

Potrivit sursei citate, pentru siguranţa echipajului şi a pasagerilor, un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a aflat la bord pentru a efectua instructajul cu privire la măsurile de siguranţă şi pentru a asigura asistenţă pe toată durata zborului. Pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID-19, aeronava a trecut prin toate procedurile de dezinfecţie înainte şi după fiecare segment de zbor, iar echipajul a utilizat echipament special de protecţie.

„Ne aflăm într-un moment în care facem apel, mai mult ca oricând, la responsabilitate, atât individuală, cât şi corporativă. Iniţiativa companiei care deţine Şantierul Naval Brăila de a rămâne alături de angajaţii săi, şi de a-i aduce acasă, este pentru noi exemplul solidarităţii despre care vorbim în aceste zile. Ne-am bucurat să putem contribui la acest demers împreună cu entităţile din cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Afacerilor Interne şi Prefectura Brăila, iar cu sprijinul DSU ne-am asigurat că toţi pasagerii, dar şi echipajul nostru de zbor, au călătorit în siguranţă. Sper ca în cel mai scurt timp să putem reveni la programul normal şi să continuăm să fim alături de toţi pasagerii Companiei TAROM, aşa cum am făcut-o cu succes şi până acum”, a declarat Directorul General TAROM, domnul George Barbu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.