Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat o estimare a condiţiilor meteorologice pentru intervalul mai - iulie 2016, potrivit căreia în lunile mai şi iunie se vor înregistra valori termice normale pentru această perioadă a anului, în timp ce în iulie temperaturile vor fi mai ridicate decât media pentru regiuni din sudul şi estul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA MAI

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord şi centru. 

Cantităţile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale în sudul şi local în estul ţării, iar în restul teritoriului vor putea fi excedentare.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA IUNIE

Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării.

Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice, estice şi local in cele vestice, iar in restul ţării se vor încadra în limite climatologice normale.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA IULIE

Temperatura medie lunară a aerului se va situa peste normalul perioadei în sudul, sud-estul şi local estul ţării, iar în rest sunt posibile valori termice apropiate de
media climatologică.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.