Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, cataloghează drept "de plâns" situaţia de la şcoala din localitatea buzoiană Poşta Câlnău, unde copiii au mers la şcoală în prima zi a semestrului al doilea şi au găsit clădirea închisă, din cauză că nu are autorizaţie de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. El afirmă că primarul localităţii ar fi trebuit să constituie comisia de recepţie a lucrării, pentru ca elevii să poată merge în clădirea reabilitată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cseke a declarat, miercuri, la Digi 24, că şcoala din Poşta Câlnău a fost reabilitată "cu o sumă importantă" alocată prin PNDL, iar în noiembrie anul trecut Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că, deşi o clădire nu poate fi folosită fără recepţia lucrărilor, şcoala este folosită în condiţiile în care nu a fost făcută recepţia lucrării la finalizarea ei, aşa cum prevede de 30 de ani legea. 
 
"Primăria şi domnul primar a fost amendat, amenda s-a plătit la mijlocul lunii decembrie şi din luna decembrie, acum suntem în 10 februarie. Primăria trebuia să convoace comisie de recepţie în care obligatoriu, conform legii, trebuie să aibă membru de la ISU, membru de la ISC, deci oameni care sunt de specialitate şi care puteau să ajute dacă, cumva, erau neconformităţi. Nu spun că sunt neconformităţi, pur şi simplu această comisie de recepţie nu a fost constituită şi convocată şi a ajuns în această situaţie de plâns, până la urmă, pentru că bucuria redeschiderii şcolii s-a transformat într-un haos local, dacă vreţi, în care pe lege, nefiind constituită comisia de recepţie şi nefiind recepţionată lucrarea, această clădire nu poate fi folosită, deşi ea este reabilitată”, a explicat ministrul Dezvoltării.
 
El l-a îndemnat pe primarul localităţii să constituie comisia pentru recepţia lucrării, pentru din punctul de vedere al legii siguranţa copiilor este cea mai importantă. 
 
Şcoala din centrul localităţii Poşta Câlnou, judeţul Buzău, a rămas închisă, luni, în prima zi de şcoală, deşi copiii s-au prezentat la sediul unităţii de învăţământ. Nimeni nu a putut intra însă în şcoală care avea lacătul pe poartă. Primarul comunei, Sorin Munteanu, a explicat situaţia susţinând că nu putea să deschidă şcoala din cauza lipsei certificatului de recepţie a lucrărilor care au fost efectuate recent în respectiva unitate de învăţământ. 
 
"De la Inspectoratul de Stat din Construcţii  am primit o sancţiune care nu ne mai permite să ne desfăşurăm activitatea în şcoală până când nu avem recepţia finală, iar doamnele director împreună cu Inspectorul Şcolar s-au încăpăţânat să continue în această notă. Ei pot intra în şcoală. Nu îi opreşte nimeni, dar dacă vor să intre în această şcoală, să îşi asume ei. Eu nu îmi pot asuma pentru că ar fi o faptă în formă continuată. Am fost deja sancţionat o dată”, a declarat Munteanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.