Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că UDMR susţine reluarea cursurilor faţă în faţă, din 8 februarie, cel puţin pentru anumiţi elevi, ”dacă nu sunt schimbări majore negative” în ceea ce priveşte pandemia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Aici menţionez poziţia UDMR. Noi credem că, dacă nu sunt schimbări majore negative, credem că în 8 feb la începutul celui de-al doilea semestru, grădiniţele, şcoala primară, respectiv clasa a 8-a şi a 12-a, care sunt terminale, acestea trebuie deschise şi aceasta a fost solicitarea noastră”, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, Cseke Attila.

Ministrul afirmă că datele referitoare la pandemie vor trebui analizate la momentul respectiv, dar aceasta ar fi o posibilitate.

”Situaţia pandemiei va trebui evaluată la momentul respectiv, dar e o soluţie şi o posibilitate pe care astăzi o vedem şi facem tot posibilul să se întâmple”, a mai afirmat ministrul Dezvoltării, senatorul Cseke Attila.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă care permite desfăşurarea cursurilor online în perioada 11 ianuarie - 8 februarie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunând că o decizie privind o eventuală deschidere a şcolilor în format "clasic" va fi luată în ultima parte a lunii ianuarie, după o analiză "responsabilă şi profesionistă".

"Nu excludem niciun scenariu", a subliniat el, menţionând că se vor lua în considerare "şi scenariul în baza căruia dăm prioritate celor mici din grădiniţe şi învăţământul primar, şi scenariul în care dăm prioritate zonelor cu rată de infectare mai scăzută, şi scenariul în care prioritizăm elevii care vor susţine examenele naţionale şi scenariul în care, Doamne ajută, vom putea deschide toate şcolile din România".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.