Ministrul interimar al Sănătăţii, Csele Attila, a anunţat că, marţi seară, Spitalul Modular de la Leţcani va fi deschis cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar paturile ATI vor fi operaţionalizate în zilele următoare. Stocatorul de oxigen, de care depinde funcţionarea unităţii, a ajuns la Iaşi şi va fi pus în funcţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut şi astăzi şi ieri o discuţie cu cei de la DSP Iaşi. Stocatorul de oxigen a ajuns la Iaşi, ceea ce înseamnă că mâine după-amiază există şanse chiar crescute, bune, ca stocatorul să intre în folosinţă”, a declarat, marţi, Cseke Attila.  

Acesta a precizat că unitatea medicală va funcţiona de marţi seară.  

”Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, urmând ca în următoarele zile să operaţionalizăm şi paturi ATI pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI care pot fi operaţionalizate”, a mai afirmat ministrul interimar al Sănătăţii.  

Acesta a precizat că, în cursul zilei de miercuri, vor fi finalizate toate procedurile.  

”Este o întârziere de o zi legată de această capacitate tehnică a stocatorului de a ajunge la timp, dar mâine după-amiază aceste locuri vor fi rezolvate”, a mai afirmat ministrul.  

Anterior, medicul Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi, a explicat, pentru News.ro, că unitatea încă nu poate fi pusă în funcţiune pentru că încă nu a ajuns toată aparatura necesară punerii în funcţiune a stocatorului de oxigen.  

Vasile Cepoi a explicat că transportul acestor instalaţii a durat mai mult decât era preconizat iniţial, pentru că este vorba despre un gabarit depăşit.  

Col. Medic Daniel Derioiu a explicat că MAPN va asigura 10 asistenţi medicali şi 10 brancardieri pentru această unitate modulară, dar şi un medic de ATI. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.