Au fost semnate primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat ministrul Cseke Attila. Valoarea totală a proiectelor este de peste 224 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, primele creşe mari vor fi construite în Alba Iulia, Oradea, Deva, Olteniţa, Lugoj şi sectorul 2 al municipiului Bucureşti. În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călăraşi şi Caransebeş vor fi construite creşe medii, în timp ce Petroşani, Motru, Câmpina şi Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creşă mică, arată comunicatul de presă al MDLPA.

Valoarea totală a celor 15 proiecte este de 224.024.319 lei, iar unităţile de învăţământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea şi panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Alte 73 de creşe au indicatorii tehnico-economici aprobaţi şi sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziţie publică, în vederea identificării constructorilor, a subliniat ministrul, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.